Skoven er fuld af gode oplevelser

Tag på forårsjagt i skoven
Tag en tur i skoven, når den vågner efter vinteren med de mest forunderlige forårstegn. Træer springer ud, fuglene kommer igen, blomster og urter titter frem overalt. Der er masser af forår fra midten af marts, hvis du bare ved, hvad du skal kigge efter. Derfor har vi lavet en bingoplade, du kan tage med ud og lede efter forårstegn. Måske et indslag til årets påskefrokost eller en tur i skoven med familien eller en ven, der trænger til forår?
Oplev forår i skoven - spil forårsbingo


Efterårs hasselnøddecreme
Hvad er bedre end en hjemmelavet hasselnøddecreme med nødder fra skoven?
Til et glas skal du bruge:
- 120 g hasselnødder
- 150 g mælkechokolade
- 100 g mørk chokolade
- 5 spsk rapsolie eller anden smagsneutral olie
- 3 spsk flormelis
- en lille smule salt
Sådan gør du:
- Læg hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en varm ovn, midterste rille, i ca. 10 min. ved 200 grader.
- Lad nødderne køle let af på bagepladen, og fjern derefter de løse skaller ved at gnubbe dem i et viskestykke.
- Blend de afkølede nødder til de er blevet til en fin mel. Fortsæt med at blende til nødderne begynder at udskille olie og blive cremede.
- Smelt chokoladen ved svag varme og lad den køle af, - uden den sætter sig.
- Hæld olien ned til nøddemassen og blend det godt sammen.
- Tilsæt den smeltede chokolade, flormelis og salt, og blend nu det hele godt sammen i 3-5 min. Alt efter hvor kraftig en blender du har, vil der evt. være små nister tilbage fra nødderne i massen, - det er helt fint, resultatet bliver så lækkert.
-
Smag evt. nøddecremen til med mere flormelis/salt, og hæld den på et tørt skoldet glas, - massen vil sætte sig inden for en lille time. Vær opmærksom på at massen skal opbevares ved stuetemperatur, ellers vil den blive alt for hård.
Inspiration fra Ishøj Naturskole og https://gourministeriet.dk/noeddecreme-hjemmelavet-nutella/