Gå til hovedindhold

Nyheder

27.01.2023 Nyhed
plante træer

Novo Nordisk Pharmatech A/S vil bidrage til det danske CO2-reduktionsmål og har blandt andet givet et bidrag til klimaindsatsen via Klimaskovfonden. Det går til at rejse skov, der kan lagre CO2 og gives med afsæt Klimaskovfondens nye standard for frivillige bidrag til den danske klimaindsats.

26.01.2023 Nyhed
Plakat med spidsløn som bevis for bidrag

Alle kan nu give bidrag til den danske klimaindsats og som tak få et flot bevis med en serie af kunstmotiver med frø fra træer. Motiverne symboliserer, at Klimaskovfonden skaber ny natur for at mindske Danmarks CO2-aftryk.

26.01.2023 Nyhed

Bliv klogere på ord og begreber vi bruger i standarden Bidrag til den danske klimaindsats gennem skovrejsning. Det er ikke helt nemt at komme igennem de mange ord og begreber som Klimaskovfondens standard forholder sig til. Derfor har vi lavet en ordbog, der forklarer de mest centrale ord og begreber i standarden.

25.01.2023 Nyhed

​​​​​​​Klimaskovfonden har lanceret en ny standard, der giver mulighed for, at virksomheder, privatpersoner og alle andre kan give bidrag til den danske klimaindsats. Bidrag til Klimaskovfonden går til at støtte skovrejsning på dansk jord, der har en dokumenteret klimaeffekt. Men hvorfor er det nødvendigt med en standard og hvordan gør den en forskel for klimaet?

Klimaskovfondens direktør Poul Erik Lauridsen svarer på 10 spørgsmål om fondens nye standard Bidrag til den danske klimaindsats gennem skovrejsning.

23.01.2023 Nyhed

Bidrag er en ny kategori på det frivillige marked for handel med CO2-enheder, der hidtil har handlet mest om kompensation. Men det kan meget vel være en del af fremtidens løsninger, der gør at lande kan nå Parisaftalens bindende mål. Klimaskovfondens direktør Poul Erik Lauridsen fortæller hvorfor køb og salg af carbongasser ikke bare er varm luft, men et reelt bidrag til klimaindsatsen. 

23.01.2023 Nyhed

Klimaprojekter, der reducerer CO2, skal gennemføres, fordi nogen vil have dem til at ske og aktivt bidrager til, at det sker – ikke bare fordi det sædvanligvis vil ske. Vi kigger nærmere på begrebet additionalitet i klimaprojekter og hvorfor det er vigtigt i Klimaskovfondens standard.

15.12.2022 Nyhed
randers

Randers’ borgmester har sammen med lokale borgere taget første spadestik til kommunens to første skove støttet af Klimaskovfonden: Klørupskov og Digterskoven.

15.12.2022 Nyhed
vinterskov

Klimaskovfonden har de seneste måneder haft åbent for ansøgninger om støtte til at rejse skov og udtage lavbundsjorder. Ved fristens udløb var der indsendt 33 ansøgninger på i alt 271 hektar, der nu potentielt kan blive til klimaprojekter, der binder CO2.