Gå til hovedindhold

Forårstid er plantetid: Nu kommer træerne i jorden

28.04.2023
traktor med plantning

Fra Skive til Næstved og fra Aabenraa til Ishøj. Over hele landet bliver der i disse uger plantet ny skov på en række arealer støttet af Klimaskovfonden. Flere steder kan interesserede være med til at fejre plantning af ny skov, der skal opfange og lagre drivhusgasser.

Ishøj-borgere indvier klimaskov med naturaktiviteter

Lørdag den 13. maj kan du og familien være med til at indvie et nyt skovområde midt i Landsbyskoven vest for den store sø i Landsbyskoven i Ishøj.

Fra kl. 10 vil der være forskellige aktiviteter for børn og voksne med bl.a. snacks over bål, brændehugning, forspiring af skovens urter/træer, guidet rundtur i Landsbyskoven mm. 

De første 100 fremmødte har endda mulighed for at få et træ med hjem til plantning i haven.

Skoven rejses hvor der hidtil har været dyrket landbrug, midt i den eksisterende Landsbyskov. Landsbyskoven er planlagt med øje for rekreation, grundvandsbeskyttelse og biodiversitet, men skoven har også en nøglerolle i forhold til klimaet, fordi træer kan optage CO2 fra luften og lagre CO2 i både stammer, grene, rødder og løv. Netop derfor plantes ca. 4,5 ha klimaskov med støtte fra Klimaskovfonden. 

Tid: Lørdag den 13. maj kl. 10-14 

Sted: Landsbyskoven Ishøj - parkering ved Ishøj Bygade 146, 2635 Ishøj,

Ishøj
Træplantning

Skovrejsningsprojekt i Thyregod vises frem

Torsdag den 11. maj inviterer Klimaskovfonden alle interesserede til at se projektet i Thyregod sammen med lodsejeren, der ejer arealet og LiebhaverSkovfogeden, der står for at udføre projekt. Man har mulighed for at komme på en kort rundtur på arealet, hvor tilplantning er i gang og der er kaffe og morgenbrød mens der plantes træer.

Poul Erik Lauridsen, Klimaskovfondens direktør fortæller om fondens skovrejsning, Line Kragelund fra LiebhaverSkovfogeden fortæller om projektets indhold og processen og Karen Hoyer og Tim Christophersen, lodsejere, fortæller om deres motivation for
at plante skov på deres 7 hektar. Projektet i Ishøj finansieres af bidrag fra Novo Nordisk Pharmatech A/S, Let's Go og DSB, der har givet bidrag til klimaindsatsen via Klimaskovfonden. 

Sted: Kokborg Nyskov, Ågardvej, Thyregod. Parkering ved nr. 55-61. 

Tid: Torsdag den 11. maj kl. 9.-30-10.30 

 

Foto øverst på siden: LiebhaverskovFogeden