Gå til hovedindhold

Flere vil have skov på deres jord

18.12.2024
to mennesker står og spejder ud over en mark med træer

Der er fortsat stor interesse for at rejse skov. Klimaskovfonden har modtaget 36 ansøgninger om skovrejsning og lavbundsprojekter i årets sidste ansøgningsrunde. Til sammen kan det blive op til 400 hektar ny skov og natur.

Da Klimaskovfonden åbnede efterårets ansøgningsrunde var det samtidig den første mulighed for at få støtte til at rejse skov efter aftalen om Grøn Trepart. Og det store fokus på skovrejsning for at mindske kvælstof og CO2-udledning og beskytte drikkevand ser ud til at få mange til at gå i gang med skovrejsning allerede nu. Fonden har modtaget 36 ansøgninger om støtte til ny skov og natur. 

Det er både kirker, kommuner og private lodsejere, der vil rejse skov på deres jord, og Klimaskovfonden har modtaget ansøgninger på i alt 400 hektar ny skov, heriblandt to større nye skove på 50 hektar.

"Vi holder gang i skovrejsningen, og det er positivt i sig selv. Og så er vi rigtig glade for, at vi nu ser flere større projekter over 20 hektar. Vi ser ind i nogle travle år med en historisk skovrejsning, og det giver god mening at komme i gang nu. Jo før træerne kommer i jorden, jo hurtigere bidrager skoven også positivt til klimaregnskabet," siger Mikael Kirkebæk, der er chefkonsulent i Klimaskovfonden. 

I ansøgningsrunden i foråret gav Klimaskovfonden støtte til 50 nye skove på til sammen 500 hektar.

Ansøgerne får svar fra fonden i februar.

 

Nyheder

foto af selvgroet skov set oppefra
10.01.2025

Hvordan kan landbrugsjord blive til urørt skov, der optager CO2?

Med Den Grønne Trepart er det aftalt, at Danmark skal have mere skov og mindre landbrugsjord. Aftalen omfatter, at 100.000 hektar ny skov skal etableres som urørt skov, som både skal sikre CO2 optag, kvælstofreduktion og samtidigt skabe bedre vilkår for biodiversiteten. Men hvordan kan man etablere nye urørte skove på en bar mark, og hvad sker der med CO2 effekten? Vi stiller 10 spørgsmål til Kresten Petersen, forstkandidat og chefkonsulent i Klimaskovfonden.