Esbjerg Kommune planter skov med skoleelever

Da KLIMA+ kommunen Esbjerg Kommune havde fået støtte fra Klimaskovfonden til at rejse 25 hektar skov ved byen Novrup inviterede de skoleelever og naturfredningsforening med ud til at plante nogle af de 100.000 træer for at skabe lokalt tilhørsforhold til den nye skov.
Esbjerg Kommune lod skoleelever plante ny skov
HVAD
Der skulle en hel del spader til da Esbjerg Kommune inviterede 180 skoleelever og Danmarks Naturfredningsforening med ud for at plante træer.
HVORFOR
KLIMA+
Involvering skaber lokal opbakning og interesse. Med et KLIMA+ partnerskab kan kommunen søge støtte til skove på kommunale arealer på linje med andre - men Klimaskovfonden kan også facilitere et samarbejde mellem kommunen og lokale virksomheder, der vil finansiere skov. Jo mere interesse, jo større sandsynlighed for at lokale virksomhed synes det giver mening at bidrage til skovrejsningsprojektet. Samtidig lærer eleverne om skov og klima, og formidlingen af klimaløsninger er også vigtig for Klimaskovfonden.

Nicolaj
Esbjerg Kommune
Det gik bare utrolig godt - alle var glade selvom det regnede og nu har skoven fået en stærk lokal opbakning fra børn og forældre, der vil følge dem mange år ud i fremtidens. det betyder at kommunen kan ... opnå meget mere
Mere fra KLIMA+ kommunerne
Kommuner der er KLIMA+ partnere arbejder på forskellig vis med at engagere borgere, virksomheder og lodsejere i at rejse skov og omdanne dyrkede lavbundsjorder til natur. Se eksempler her.
Middelfart Kommune hjælper kirke og borgerforening i gang
I Middelfart Kommune hjælper og rådgiver kommunen de frivillige i borgerforeningen Vejlby Kirkejorde, der er dannet i forbindelse med skovrejsning på jord ejet af Vejlby Kirke. Det skaber lokalt engagement og nye attraktive lokalsamfund.

Aarhus Kommune får finansiering fra lokal virksomhed
I kraft af Klimaskovfondens mulighed for at facilitere et partnerskab mellem en jordejer - Aarhus Kommune - og en bidragyder - NorthSide festivalen - kan der rejses 8,7 hektar ny skov i Aarhus.
