Gå til hovedindhold

Aarhus Kommune samarbejder med lokal virksomhed om ny skov

KLIMA+ kommune
northside kort

I kraft af KLIMA+ partnerskabet kunne Klimaskovfonden matche en bidragyder, der gerne ville finansiere en skov med dokumenteret CO2-effekt med en lodsejer, der i dette tilfælde var Aarhus Kommune.

Aarhus kommune får finansiering til stor ny kommunal skov

HVAD 

NorthSide giver bidrag på 3000 tons CO2-reduktion. Det bliver til mere end 10 hektar skov, der over tid vil optage 3000 tons CO2 fra atmosfæren. Skoven er en del af et større nyt naturområde ved Vilhelmsborg, som Aarhus Kommune tidligere har købt for at omdanne det til natur som et led i klimaindsatsen. Samarbejdet mellem Aarhus og Kommune og NorthSide er faciliteret af Klimaskovfonden og den nye skov lever op til fondens standard for klimabidrag, der sikrer at klimaeffekten kommer. 

HVORFOR 

For kommunen er et faciliteret partnerskab en mulighed for at opnå finansiering til klimatiltag. 

 

KLIMA+

Klimaskovfondens Standard for bidrag til klimaindsatsen betyder, at klimaambitiøse virksomheder gerne vil bidrage til CO2-reduktion gennem for eksempel skovrejsning, hvor der er en dokumenteret klimaeffekt som virksomhederne kan bruge i markedsføring og ESG-rapport. Endnu bedre bliver det, hvis skoven, de bidrager til bliver en del af deres lokalsamfund. Derfor kan KLIMA+ kommuner via Klimaskovfonden få øremærket bidrag fra virksomheder i kommunen til lokal skovrejsning. 

Unge planter træer med NorthSide

Nicolaj Bang

Rådmand Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det er oplagt at samarbejde med en lokal kulturinstitution som NorthSide. De er, som en ny skov, startet i det små for at vokse sig stor og direkte ind i byens og aarhusianernes DNA. I samarbejde med dem og Klimaskovfonden kan vi nu vise et mønster-eksempel på, hvordan vi kan tilgodese både miljø-, grundvand og gode natur-oplevelser for aarhusianerne i ét og samme projekt”.

Mere fra KLIMA+ kommunerne

Kommuner der er KLIMA+ partnere arbejder på forskellig vis med at engagere borgere, virksomheder og lodsejere i at rejse skov og omdanne dyrkede lavbundsjorder til natur. Se eksempler her.

Middelfart Kommune var fødselshjælper på kirkeskov

Kommunens fagfolk hjalp de frivillige i menighedsråd og borgerforening undervejs i skovprojekt, der gør at kommunen er et lille skridt videre på vej mod klimamålet.

foto a åløb og marker set fra luften

Vejle Kommune rækker ud til lokale jordejere

Vejle Kommune har kortlagt jordejere i kommunen og samler dem til informationsmøder i for at inspirere til skovrejsning og hjælpe nye projekter i gang.

luftfoto af skov omg landskab