Gå til hovedindhold

Borgerne i Randers Kommune navngav skovene

billede af æbletræ

Da nye skove i KLIMA+ kommunen Randers skulle navngives, udskrev de en borgerkonkurrence for at finde et passende navn - og skabe opmærksomhed om de nye tiltag.

KLIMA+ kommunen Randers involverede borgere i ny skov

HVAD

Randers Kommune var blandt de første til at søge støtte til skovrejsning på kommunale arealer. Da skovene skulle navngives udskrev kommunen en konkurrence om at finde på navne til skovene. Vinderen blev afsløret den dag borgmesteren plantede de første træer på arealet og præmien for det bedste forslag var et træ til at tage med hjem i haven. 

HVORFOR

 

KLIMA+

Med et KLIMA+ partnerskab er der også mulighed for at lave en øremærket indsamling blandt kommunens borgere, foreninger og virksomheder med et træ for 25 kroner, og på den måde få et folkeligt projekt eller en folkeskov. 

 

billede af mark med små træer

Torben Hansen

Borgmester, Randers Kommune

Vi ville gerne skabe et ejerskab til vores nye klimaskove, og det gjorde vi ved at inddrage alle borgere i Randers Kommune i en konkurrence om hvad skovene skulle hedde. Samtidig fik vi via konkurrencen en rigtig god mulighed for at snakke med borgerne om klimaskovene og hvordan de bliver udformet

Mere fra KLIMA+ kommunerne

Kommuner der er KLIMA+ partnere arbejder på forskellig vis med at engagere borgere, virksomheder og lodsejere i at rejse skov og omdanne dyrkede lavbundsjorder til natur. Se eksempler her.

Middelfart Kommune var fødselshjælper på kirkeskov

Kommunens fagfolk hjalp de frivillige i menighedsråd og borgerforening undervejs i skovprojekt.

foto af traktor med skovplantningsmaskine på mark

Aarhus Kommune får finansiering fra lokal virksomhed

I kraft af Klimaskovfondens mulighed for at facilitere et partnerskab mellem en jordejer - Aarhus Kommune - og en bidragyder - NorthSide festivalen - kan der rejses 8,7 hektar ny skov i Aarhus.

luftfoto af vilhelmsborg