Esbjerg Kommune søger virksomheder til lokal skovrejsning

En bidragyder var med ude og plante skov i Esbjerg Kommune. Det blev anledningen til at efterlyse flere virksomheder, der vil bidrag til lokale skovrejsning.
KLIMA+
HVAD
DSB er en af de virksomheder, der har givet klimabidrag gennem Klimaskovfonden til at finansiere et stort skovrejsningsprojekt i Esbjerg Kommune. DSBs bæredygtighedschef var med ude og plante træer sammen med Jørgen Ahlquist, formand for Klima & Miljøudvalget i Esbjerg Kommune. Det blev anledningen til at efterlyse flere lokale virksomheder, der vil bidrage til lokal skov under overskriften:
Klimabidrag fra virksomheder kan give esbjergenserne nye skove
Et bidrag til CO2-reduktion fra DSB har givet esbjergenserne en ny skov ved Novrup. Esbjerg Kommune samarbejder nemlig med Klimaskovfonden, der modtager klimabidrag fra virksomheder til at rejse nye danske skov med positiv effekt for klimaet. Flere nye skove er på vej i kommunen og lokale virksomheder kan sikre, at træerne kan blive plantet.
Det fik blandet andet Business Esbjerg til at skrive om muligheden til de virksomheder, de arbejder sammen med.
HVORFOR
Mange virksomheder vil gerne give klimabidrag, hvis de er sikre på, at det har en effekt. Det garanterer Klimaskovfonden med den standard, fonden har udviklet, som er på linje med internationalt anerkendte standarder på det frivillige carbonmarked. Endnu mere relevant og meningsfuldt bliver det for virksomhederne hvis det er et lokalt klimatiltag, de kan følge tæt på og som medarbejdere får glæde og stolhed af i deres hverdag.
KLIMA+
Som en del af KLIMA+ partnerskabet efterlyser Klimaskovfonden virksomheder i de kommuner, der er med. Det sker gennem kampagner og målrettet kontakt til virksomheder i samarbejde med kommunens erhvervsafdeling. Det betyder, at klimaprojekter indenfor kommunegrænsen kan finansieres af lokale virksomheder med Klimaskvofonden som mellemled, der stiller garantien for projektet. Men det betyder også at fonden kan facilitere partnerskaber mellem forskellige aktører, der har jord eller vil give bidrag.

Nikolaj
Esbjerg Kommune
Det er en god mulighed
Mere fra KLIMA+ kommunerne
Kommuner der er KLIMA+ partnere arbejder på forskellig vis med at engagere borgere, virksomheder og lodsejere i at rejse skov og omdanne dyrkede lavbundsjorder til natur. Se eksempler her.
Aarhus Kommune får skov af lokal virksomhed
I kraft af KLIMA+ partnerskabet kunne Klimaskovfonden matche en bidragyder, der gerne ville finansiere en skov med dokumenteret CO2-effekt med en lodsejer, der i dette tilfælde var Aarhus Kommune.

Vejle Kommune rækker ud til lokale jordejere
Vejle Kommune har kortlagt jordejere i kommunen og samler dem til informationsmøder i for at inspirere til skovrejsning og være fødselshjælper på projekterne.
