Kulturbranchen kan gå forrest i klimaindsatsen for et grønnere Danmark

Sammen rejser vi de danske kulturskove - Klimaskovfonden og Green Producers Club har indgået et samarbejde der giver mulighed for let at kunne bidrage til større skov- og naturprojekter i Danmark med afsæt i kulturbranchen.
Den danske kulturbranche har de seneste år vist en stærk vilje til at tage ansvar for den grønne omstilling. Bæredygtighed er blevet en integreret del af film- og tv-produktioner, teaterforestillinger, musikfestivaler, kunstudstillinger, sport og events. Mange kulturaktører arbejder allerede målrettet på at reducere deres CO₂-aftryk gennem grøn energi, affaldssortering, genbrug af materialer og klimavenlige produktioner.
Mens de er godt i gang med at mindske egne klima- og miljøpåvirkning, vil der stadig være udledninger og påvirkinger, som der ikke kan reduceres sig ud af. Her har den danske kulturbranche en unik mulighed for at gøre en konkret forskel ved at støtte et fælles projekt for beplantning af mere dansk natur.
Ved at samle kræfterne på tværs af kultursektoren kan vi skabe en sammenhængende, vildere natur, der ikke blot binder CO₂, men som også styrker biodiversiteten, sikrer renere drikkevand samt skaber rekreative muligheder for fremtidige generationer.
I stedet for at hvert kulturprojekt planter små, isolerede lunde, kan vi i fællesskab skabe større og mere sammenhængende naturområder med en langsigtet, positiv effekt.
Det er ideen med kulturskovene.
Her skal den første danske kulturskov plantes
Arealet til den første danske kulturskov er på plads, hvor vi sammen med Lejre Kommune, skaber et nyt fantastisk skov- og naturområde på cirka 10 hektar syd for Hvalsø på Midtsjælland.
Den kommende skov kommer til at forbinde de eksisterende Bidstrup Skove med Hvalsø, til glæde for de lokale beboere, og den kendte vandrerute Skjoldungestien går også langs arealet. Den nye skov vil have stort fokus på biodiversitet og urørt skov med naturlig tilgroning, og udvikles i tæt samarbejde med lokalsamfundets ønsker.
Projektet forventes at blive tilplantet og etableret i foråret 2026.


Hvordan kan I bidrage?
Alle kan bidrage til De danske Kulturskove. Bidrag sker ved salg af CO2-enheder, som følger Klimaskovfondens standard for naturbaserede klimaprojekter.
Prisen per CO2-enhed er DKK 250,- hvilket I gennemsnit svarer til at etablere 29 m2 ny skov- og natur. Når projektet er færdig-projektetet til efteråret 2025, kan det endelige m2 tal udregnes, som forventes at være højere end gennemsnittet.
CO2-enhederne er bidragskreditter, dvs. at klimaeffekten forbliver på arealet og indgår i det nationale klimaregnskab. Kreditter kan derfor ikke benyttes til at fratrække i virksomhedens eget klimaregnskab. Der er dog stadig rig mulighed for at kommunikere ens bidrag til klimaindsatesen uden for egen værdikæde.
Kontakt os længere nede på siden og hør om mulighederne - eller giv jeres bidrag direkte til skoven nedenfor.

Bidrag med CO2-enheder til de danske kulturskove
Med et bidrag kan vi rejse mere skov i Danmark, der optager CO2.
I får et bidragsbevis og I kan følge med i projektet, I har bidraget til.
Vores standard giver sikkerhed for, at klimaeffekten opnås indenfor maks 100 år.
Meget mere end et klimabidrag
Udover at blive indvolveret i den første danske kulturskov og være med til at skabe et unikt nyt skov- og naturområde, kan I som virksomhed:
- Følge jeres bidrag i Det danske Klimaregister.
- Få godkendte markedsføringsudsagn til brug.
- Få troværdig opgørelse af CO2 (inkl. verifikation og 3. parts validering) og billeder fra projekterne til jeres ESG-rapport og kommunikation.
- Invitere medarbejdere og/eller samarbejdspartnere med til planteevent og plante de første træer i Den danske Kulturskov.
- Deltage i faglige arrangementer afholdt af Green Produceres Club og Klimaskovfonden.
Kontakt os og hør mere om mulighederne
Eller giv dit bidrag til den første danske kulturskov direkte i beregneren længere oppe på siden.
