Naturelskere planter ny skov i deres baghave
Karina Jørgensen og Kasper Juulsen har købt jorden bag deres ejendom for at plante skov og skabe et naturområde. Klimaeffekten er bare en ekstra gevinst for de to naturglade Koldingensere.
Man fornemmer straks ved ankomsten til den nye skov, at her bor nogen, der har lagt mange kræfter og meget hjerteblod i at etablere en ny skov. Der står et hakkejern og der er renset for ukrudt mellem træerne på det 5 hektar store areal. Ikke bare med traktor, men også med hænderne. Parret har købt jord og byttet sig til det areal, som ligger bag deres ejendom udenfor Lunderskov.
"Vi ville skabe noget ny natur, som både naturen og vi selv kan få glæde af. Muligheden for skovrejsning er rigtig god og vi glæder os til at kunne ride og gå på jagt og nyde naturen," fortæller Kasper Juulsen.
"Det er herlighedsværdien, der fik os i gang, men at der følger en klimaeffekt og alt det andet med, det er bare fedt at tænke på. Det er allerede vokset meget og vi glæder os til at følge det," siger Karina Jørgensen.
Ny skov med fokus på biodiversitet
Inden træerne blev plantet, har Kasper og Karina gravet en 3,5 meter dyb sø, der skal skabe mere liv i det kuperede område, der udgør deres skov. Kasper fortæller at han har plantet pil for at optage kvælstof i søen og skabt stensætninger på bredden, som kan blive til levesteder for smådyr.
Stefan Rud Petersen, der er skovfoged og skovingeniør i Faurholdt Skov & Natur og har været konsulent på projektet synes, det har været et spændende projekt at planlægge og udføre.
"Det har været et helt igennem spændende projekt at bruge sin faglighed på, hos nogle mennesker, der virkelig vil det" siger skovkonsulenten.
Også fra Kolding Kommune er der opmærksomhed på projektet. Jørn Chemnitz fra kommunalbestyrelsen fremhæver, at kommunen har et ambitiøst mål om at rejse skov og der skal sættes fart på indsatser, som den hos Kasper og Karina, hvis det mål skal nås.
"Vi håber, at det kan være med til at inspirere andre på egnen til at rejse skov" siger Jørn Chemnitz.
Den nye sø og initiativerne, der skal forbedre biodiversiteten inspiceres af lodsejerne, Klimaskovfonden og Stefan Rud Petersen, der er skovfoged og har været konsulent på skovrejsningsprojektet.
Kresten Petersen fra Klimaskovfonden har valideret og godkendt skovrejsningsprojektet. Klimaskovfonden tjekker at alle projekter er anlagt i overensstemmelse med projektbeskrivelsen og at skoven er kommet godt fra start, så den kan vokse og binde den forventede mængde CO2.