Gå til hovedindhold

Nyheder

25.09.2023 Nyhed
familie går tur i efterårsskov

Klimaskovfonden åbner årets sidste ansøgningsrunde, hvor private lodsejere, kirker, kommuner og regioner kan søge om støtte til at rejse skov på deres arealer. Ansøgningsrunden åbner 2. oktober med frist 15. november.

22.09.2023 Nyhed
Foto af dansk kirke med mark foran

Fire kirker er blandt dem, der har fået støtte til at rejse skov i Klimaskovfondens seneste ansøgningsrunde og med et nyt kort over kirkejorde bliver det endnu lettere for kirker at være med i den grønne omstilling.

18.09.2023 Nyhed

Hvordan kan man overhovedet beregne CO2-effekten af en skov, der først er vokset op om mange år? Binder alle slags skove den samme mængde CO2? Hvorfor ser man forskellige tal for, hvor meget CO2 en hektar skov? Vi stiller 10 spørgsmål til klimaskov-ekspert Lea Ravnkilde Møller om at beregne CO2-optaget ved skovrejsning – og alt det man skal medregne og fratrække, når man skal opgøre og sælge CO2-effekt af en ny skov.

03.09.2023 Nyhed
billede af skov set oppefra

Kan en ny skov, der plantes på en bar mark for at opfange drivhusgasser overhovedet have en betydning for biodiversiteten? Kan mere natur være en del af løsningen på de mest aktuelle menneskeskabte kriser: biodiversitetskrisen og klimakrisen? Vi stiller 10 spørgsmål til biodiversitetsekspert Signe Normand om potentialet for biodiversitet i ny skov og natur.

28.08.2023 Nyhed
lille egetræ der plantes

Hvad sker der når du har givet et bidrag til Klimaskovfonden? Hvordan bliver det til skov, hvor og hvornår bliver skoven rejst - og hvordan ved du at det har en reel klimaeffekt. Følg processen fra dit bidrag til skoven bliver plantet.

16.08.2023 Nyhed
Store bogstaver på kajen i Middelfart hvor der står Klimafolkemødet

Klimadebatten er i fuld gang disse uger og om lidt mødes klimainteresserede borgere, kommuner, virksomheder og organisationer til Klimafolkemødet i Middelfart. Her kan du selvfølgelig også møde Klimaskovfonden i debatter, til events og i standen midt på Klimafolkemødet.

15.08.2023 Nyhed
luftfoto af landskab

Klimaskovfonden lancerer en ny model for kommunale partnerskaber, der kan bringe lodsejere og virksomheder indenfor kommunegrænsen sammen om klimaprojekter. Lanceringen sker på Klimafolkemødet i Middelfart den 1. september, hvor kommuner og kommunale aktører inviteres til debat og reception.

07.07.2023 Nyhed
lille træ med vandhul i baggrunden

Viljen til at lægge jord til klimaprojekter er stor, og både kirker og landmænd har for alvor fået øjnene for muligheden for at rejse skov. Det konstaterer Klimaskovfonden, der netop har lukket årets første ansøgningsrunde med 40 indkomne ansøgninger om nye projekter.

Modtag vores nyhedsbrev og følg med

Følg med i vores projekter rundt om i landet, hold øje med åbne ansøgningsrunder og hør de gode historier. om klimahandling.

Nyt i din indbakke?

Vi sender nyhedsbrevet ud en gang om måneden og du kan altid afmelde dig igen.