Nyheder
Erik og Dorthe Mitens marker ved Vinderup i Holstebro Kommune skifter fra landbrugsareal til varig skov i samarbejde med Klimaskovfonden. Arealet for skovrejsning ligger op til beskyttede naturområder, og skoven vil optage CO2. Derfor giver Klimaskovfonden projektet point for synergieffekter. Samtidig får beboernes friluftsliv fordel af skoven.
CO2-reduktion er fortsat højest på virksomhedernes dagsorden, men biodiversitet og andre naturværdier vinder frem. Det viser en undersøgelse fra McKinsey & Company der kortlægger 500 internationale virksomheders forpligtelser indenfor bæredygtighed. Samme billede ser Klimaskovfonden.
Med Den Grønne Trepart er det aftalt, at Danmark skal have mere skov og mindre landbrugsjord. Aftalen omfatter, at 100.000 hektar ny skov skal etableres som urørt skov, som både skal sikre CO2 optag, kvælstofreduktion og samtidigt skabe bedre vilkår for biodiversiteten. Men hvordan kan man etablere nye urørte skove på en bar mark, og hvad sker der med CO2 effekten? Vi stiller 10 spørgsmål til Kresten Petersen, forstkandidat og chefkonsulent i Klimaskovfonden.
Et samarbejde mellem 15. Juni Fonden og Klimaskovfonden skal understøtte biodiversiteten i nye skove. 15. Juni Fonden giver 2 millioner kroner til særlige biodiversitetstiltag i nye skove, der rejses med støtte fra Klimaskovfonden.
Der er fortsat stor interesse for at rejse skov. Klimaskovfonden har modtaget 36 ansøgninger om skovrejsning og lavbundsprojekter i årets sidste ansøgningsrunde. Til sammen kan det blive op til 400 hektar ny skov og natur.
Med det nye år følger også udvikling af et nyt skovkoncept i Klimaskovfonden. Sammen med KLIMA+ kommuner og fonde vil Klimaskovfonden afprøve en model, hvor skovene i højere grad skal udvikle sig natuligt og blive til urørt skov.
Store områder med landbrugsjord skal omdannes til vild og mere naturlig urørt natur. Men hvordan udvikler naturen sig på naturens egne præmisser - og har den brug for et lille kærligt puf for at sætte processen i gang? Metoden hedder Assisteret Naturlig Regeneration eller tilgroning (ANR) og den kan du blive lidt klogere på her.
Destination NORD og Klimaskovfonden lancerer sammen konceptet ”Destination Ny Skov” der skal få turister i Nordjylland til at plante træer. Tanken er, at hoteller og attraktioner nudger gæsterne til klimavenlige handlinger og som belønning bliver der plantet træer i nye nordjyske skove. Det er win-win-win, mener destinationsselskabet.
Adventsgave, værtindegave, mandelgave eller julekort? Det er højsæson for gaver og vil du give en gave, der gavner klimaet, har vi nu særlige bevis med fire eller 12 træer i anledningen af julen.
Nye værktøjer, mere vidensdeling og et multifunktionelt fokus på arealer. Det bliver resultatet i projektet Land4Climate, som Klimaskovfonden er en del af sammen med 16 andre danske og svenske aktører. Her skal der udveksles erfaringer på tværs af landegrænserne for at sætte skub i udtagning af kulstofrige lavbundsjorde.
Modtag vores nyhedsbrev og følg med
Følg med i vores projekter rundt om i landet, hold øje med åbne ansøgningsrunder og hør de gode historier. om klimahandling.
Nyt i din indbakke?
Vi sender nyhedsbrevet ud en gang om måneden og du kan altid afmelde dig igen.