Gå til hovedindhold

Nyheder

31.05.2023 Nyhed
skolebørn planter træer på mark

Ny skov i Ebberup ved Assens skal både beskytte landsbyens drikkevand og være klasselokale for den lokale skoles elever - og naturligvis optage drivhusgasser og gavne klimaet. Ebberup Vandværk har med støtte fra Klimaskovfonden plantet skov med mange gevinster for et engageret lokalsamfund.

31.05.2023 Nyhed
To personer planter træer på mark

Medarbejdere og ledere fra Novo Nordisk Pharmatech A/S trodsede tirsdagens regnvejr og greb spaderne for at plante skov ved Ishøj Landsby. Den nye skov plantes i kraft af virksomhedens bidrag til den danske klimaindsats gennem Klimaskovfondens skovrejsning.

22.05.2023 Nyhed
Lysning i skov med borde og bænke

Ophold i naturen styrker menneskers mentale og fysiske sundhed og gør det attraktivt at være nabo til området. Derfor er det en god ide at tænke rekreative muligheder med i projekter, der skaber ny natur. Der er gode råd og økonomisk støtte at hente hos Friluftsrådet til friluftsfaciliteter og stier i nye skove og naturområder.

17.05.2023 Nyhed
borgmester, minister og forperson med spader

Miljøminister Magnus Heunicke plantede et blomstrende skovfogedæbletræ i Næstveds nye klimaskov. Nu er de 13 hektar ny skov, som Klimaskovfonden har givet støtte til, plantet og de kommende generationer af Næstved-borgere kan glæde sig til skov lige uden for hoveddøren.

12.05.2023 Nyhed
forårsgrøn skov

Klimaskovfonden åbner en ny ansøgningsrunde, hvor kirker, kommuner og private lodsejere kan søge støtte til rejse skov eller udtage små lavbundsarealer som et led i klimaindsatsen. Ansøgningsrunden er åben fra 15. maj til 30. juni 2023.

11.05.2023 Nyhed
luftfoto fra dianalund med lille sø

Drømmen om at plante skov på en kunstgødet græsmark kan blive til virkelighed, da familien Juul Busch fik tilsagn om støtte fra Klimaskovfonden til at rejse klimaskov på deres ejendom i Dianalund nord for Sorø.

09.05.2023 Nyhed
plantemaskine thyregod

I disse dage plantes Kokborg Nyskov nord for Thyregod, fordi ejerne har et stort ønske om at bidrage til klimaindsatsen. De har fået støtte fra Klimaskovfonden til at rejse ny skov, som både klimaet, naturen og borgerne i den nærliggende landsby kan få glæde af.

02.05.2023 Nyhed
drikkevand

Klimaskovfonden gav i marts tilsagn om støtte til at rejse skov 23 steder i landet, hvor der er særligt fokus på at beskytte drikkevand. Arealerne, der til sammen udgør 200 hektar, opfylder dermed både behov for at nedbringe CO2-udledning og beskytte grundvandet. Nu kan endnu flere arealer komme i spil, når fonden åbner en ny ansøgningsrunde.

28.04.2023 Nyhed
skovplantning med traktor mellem små træer

Klimaskovfonden giver støtte ud fra en særlig model, hvor ansøgeren selv angiver den pris, det koster at gennemføre et skovrejsnings- eller et lavbundsprojekt. De projekter med mest CO2-reduktion for pengene får støtte, men hvordan prissætter man sit projekt, så man kan opnå støtte til det?

28.04.2023 Nyhed
traktor med plantning

Fra Skive til Næstved og fra Aabenraa til Ishøj. Over hele landet bliver der i disse uger plantet ny skov på en række arealer støttet af Klimaskovfonden. Flere steder kan interesserede være med til at fejre plantning af ny skov, der skal opfange og lagre drivhusgasser.

Modtag vores nyhedsbrev og følg med

Følg med i vores projekter rundt om i landet, hold øje med åbne ansøgningsrunder og hør de gode historier. om klimahandling.

Nyt i din indbakke?

Vi sender nyhedsbrevet ud en gang om måneden og du kan altid afmelde dig igen.