Gå til hovedindhold

Klimaskov og bypark på Stevns indviet

24.06.2024
foto af skov

I landsbyen Klippinge på Stevns har de knapt 500 beboere indviet deres nye park med lejrplads og en ny skov på 11 hektar. Det er engagerede borgere, der har skabt området, som både skal være trækplaster for landsbyen, men også noget byen kan samles om.

"Det bliver bare så skidegodt det her!" 

"Det kommer til at betyde rigtig, rigtig meget for byen at have det her sted"

"Jeg vil påstå at vi allerede nu får mere motion, fordi man hver dag lige skal ned og se, om der er sket noget nyt" 

Klippinge-borgernes glæde over den nye bypark og skoven, der er plantet i forlængelse af den, var ikke svær at få øje på. Og det er det lokale engagement heller ikke. Gennem de seneste fem år har en gruppe borgere arbejdet på at etablere en bypark med stier og en lejrplads med sheltere, bålsteder og toilet. Senest er der plantet skov i forlængelse af parken på 11 hektar jord, der er ejet af Stevns Kommune med støtte fra Klimaskovfonden. 

Lørdag blev der plantet frugttræer ved indgangen til skoven af byens borgere, der bagefter kunne forsyne sig fra pølsevognen, der var stillet op i parken i dagens anledning. 

 

foto af taler og tilhørere

Omkring 60 af landsbyens borgere i alle aldre mødte op for at indvi park og skov.

foto af sheltere stevns

Shelterne der ligger i udkanten af den nye klimaskov.

Klimaskoven i Klippinge består af 39.075 træer, hvor af en stor del er eg, bøg og birk. Der er plantet 22 forskellige arter og så er der et biodiversitetsområde og en sø i området. Skoven vil over de næste 71-75 år optage mindst 3600 tons CO2.  

Læs mere om projektet i Klippinge.