Gå til hovedindhold
foto af skov ved ringkøbing

Velling Plantage Vandskov

27,7 hektar skov øst for Ringkøbing, der skal beskytte drikkevandsinteresser.

Drikkevandsbeskyttelse
velling skovkort

Foto øverst er modelfoto

Projektnummer: 2023-326

Areal: 27,7 hektar

Tilsagn til projekt: Februar 2024

Projektindhold: Skov med CO2-binding og naturindhold. Område der hidtil har været brugt til med intensiv landbrugsdrift omlægges til skov, som et led i den strategi Ringkøbing-Skjern Kommune har for øget skovrejsning både af klimahensyn og rekreative interesser. Projektet beskytter grundvand i et vigtigt indvindingsområde. Velling Plantage har allerede indgået aftale om pesticidfri drift i størstedelen af den eksisterende plantage.

Forventet CO2-reduktion: 7981 tons CO2 over maks 100 år

 

Se projektet i register

Hvor langt er projektet?

Tilsagn til projekt

Projektet er realiseret

Projektet er godkendt

CO2-enheder udsolgt

Du kan bidrage til klimaprojekter

Alle Klimaskovfondens projekter finansieres gennem frivillige bidrag til klimaindsatsen. Du kan også bidrage og på den måde være med til at sikre, at vi kan plante ny skov i Danmark. Det er en konkret klimahandling, der optager CO2 mange år ud i fremtiden. For 25 kroner kan vi plante et træ for dig.

Vil din virksomhed være med i et klimaprojekt?

Din virksomhed kan være med i klimaindsatsen ved at bidrage til klimaprojekter i jeres nærområde. Alle vores projekter er valideret af tredjepart og baseret på en troværdig standard. I får opgørelse af CO2-effekt og reelle resultater til jeres ESG-rapport og er med til at skabe mere natur til glæde for klimaet og de kommende generationer.

bøgegren