Gå til hovedindhold

Klimaskovfonden er flyttet ud i smuk natur ved Roskilde

05.09.2022
Tomas Breddam og Poul Erik Lauridsen foran hus

Klimaskovfonden er flyttet ind i nye omgivelser tæt på Boserup skov ved Roskilde Fjord og centralt på Sjælland. Dermed vil fonden få let adgang til sine projekter i regionen og resten af landet. Roskilde borgmester Tomas Breddam bød i dag velkommen til byen.

Klimaskovfonden har fremover til huse i Roskilde. Her er fonden flyttet ind i en ejendom i Sankt Hans Vest i udkanten af Skjoldungernes Nationalpark med udsigt over marker og Roskilde Fjord. 

“Vi har glædet os til at flytte til Roskilde tæt på fjord, skov og Nationalpark Skjoldungernes Land. Her har vi fundet en beliggenhed, der flugter med Klimaskovfondens formål, som er at støtte skovrejsning og genetablering af lavbundsjorder og vådområder,” siger direktør i Klimaskovfonden, Poul Erik Lauridsen.

Siden sekretariatet blev etableret i slutningen af 2021 har medarbejderne midlertidigt holdt til på Nørrebro i København, men er nu rykket ud i mere permanente omgivelser.

Centralt og let tilgængeligt

I Klimaskovfondens første ansøgningsrunde var der stor interesse fra kommuner i Region Sjælland og Vestdanmark.

“Roskilde et centralt udgangspunkt på Sjælland og med god adgang til andre dele af landet. På den måde kommer vi også tættere på vores projekter,” siger Poul Erik Lauridsen, der desuden peger på, at der er et godt opland i forhold til rekruttering.

“Det er vigtigt at kunne rekruttere dygtige medarbejdere og her betyder beliggenhed og omgivelser rigtig meget. Med en beliggenhed i Roskilde vil vi kunne tiltrække dygtige medarbejdere fra et stort opland,” siger han.

Roskilde Kommune glæder sig til at huse Klimaskovfonden

Det er Roskilde Kommune, der ejer ejendommen, hvor Klimaskovfonden fremover skal holde til, og her bød borgmester Tomas Breddam (S) i dag velkommen til den nye lejer.

“Vi glæder os til at byde Klimaskovfonden velkommen til det fantastisk rekreative Sankt Hans-område her i alle tiders Roskilde. Vi får en spændende samarbejdspartner til byen, der ligesom vi dyrker den grønne dagsorden og har store ambitioner når det kommer til skovrejsning, udtagning af lavbundsjorder og genetablering af naturområder. Mon ikke vi kan finde steder at gøre fremtidens Roskilde lidt mere grønt og endnu mere alle tiders?,” siger borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam (S) der i dag lagde vejen forbi Klimaskovfondens sekretariat.

Se hvordan du finder hen til os

borgmesteren og direktøren i haven