Gå til hovedindhold

Giv bidrag til klimaindsatsen og få et flot bevis

26.01.2023
Plakat med spidsløn som bevis for bidrag

Alle kan nu give bidrag til den danske klimaindsats og som tak få et flot bevis med en serie af kunstmotiver med frø fra træer. Motiverne symboliserer, at Klimaskovfonden skaber ny natur for at mindske Danmarks CO2-aftryk.

Klimaskovfonden rejser skov i Danmark, der over tid binder CO2 og medvirker til, at Danmark når i mål med at blive CO2-neutral. Det kan alle være med til at handle på ved at give bidrag gennem Klimaskovfondens skovrejsning. Når du som privatperson eller virksomhed fremover giver bidrag til den danske klimaindsats via Klimaskovfonden får du et bevis som tak for dit bidrag.

Klimakunst: Fra lille frø til CO2-bindende skov

Motivet på det første bevis skitserer frøene fra træet spidsløn. Frøene symboliserer et af de vigtigste parametre i Klimaskovfondens metode: at skabe additionel natur. Det betyder, at når du giver et beløb til fonden, så kan du være sikker på, at du bidrager til, at Danmark får mere skov, som ellers ikke ville være etableret.

Beviset bliver en del af en serie, da der hvert år bliver lanceret et nyt motiv, så der bliver en række samleobjekter fra år til år.

”Det fortæller historien om at så et frø. Vi planter små træer, der vokser og bliver til skov, der fjerner CO2 fra atmosfæren. Og så har vi lagt vægt på, at det har en kunstnerisk værdi, som en kunstplakat, man kan hænge op derhjemme eller i sin virksomhed. Den kan hele tiden minde os om klimaudfordringen, og at man faktisk kan handle på den” siger direktør for Klimaskovfonden Poul Erik Lauridsen.

Et bevis fra Klimaskovfonden kan også gives som gave med modtagerens navn på.

 

plakat i ramme

250 kroner for et ton CO2

Af beviset fremgår det, hvor stort et areal, der kan plantes skov på og hvor meget CO2, skoven vil optage over 100 år. Du får altså et helt konkret tal på hvor meget CO2, der bindes i kraft af dit bidrag. 29 kvadratmeter skov reducerer CO2-aftrykket med et ton over 100 år og det koster 250 kroner.

Bag tallene ligger Klimaskovfondens standard og komplicerede beregninger af forskellige træarters vækst og CO2-optag - fratrukket forskellige risikofaktorer, som for eksempel at træer kan vælte i en storm, så der er garanti for effekten. De første projekter er allerede i gang og på den baggrund har Klimaskovfonden sat en pris for, hvad det koster at reducere et ton CO2 gennem skovrejsning i fondens projekter.

En dansker udleder i gennemsnit 11 ton CO2 om året i følge Klima- Energi- og Forsyningsministeriets opgørelse fra 2021.

FAKTA om bidrag til den danske klimaindsats

Med et bidrag, der mindst svarer til 1 ton CO2, får du plakaten elektronisk som et bevis for dit bidrag. Du bidrager til skovrejsning i Danmark som tæller i det nationale klimamål.

Klimaskovfonden har udviklet standarden “Bidrag til den danske klimaindsats gennem skovrejsning” der er grundlaget for, hvordan privatpersoner, virksomheder, organisationer osv. kan bidrage til skovrejsning med garanti for klimaeffekt.

Beregningerne af CO2-optag tager afsæt i Klimaskovfondens kriterier for skovrejsning og beregningsmodel, der beskrives indgående i dokumentet CO2-optag ved skovrejsning, Baggrund for beregningsmodel.