Gå til hovedindhold

Pharma-medarbejdere trak i gummistøvlerne og plantede træer

31.05.2023
Projekter
Bidrag
To personer planter træer på mark

Medarbejdere og ledere fra Novo Nordisk Pharmatech A/S trodsede tirsdagens regnvejr og greb spaderne for at plante skov ved Ishøj Landsby. Den nye skov plantes i kraft af virksomhedens bidrag til den danske klimaindsats gennem Klimaskovfondens skovrejsning.

10 træer måtte lade livet da Novo Nordisk Pharmatech A/S stod overfor at skulle udvide virksomhedens parkeringsplads. Det matchede ikke ret godt med virksomhedens idealer og mål om bæredygtighed og derfor gik de i gang med at undersøge mulighederne for at plante træer et andet sted. Det blev til et samarbejde med Klimaskovfonden, der støtter skovrejsning en lang række steder i Danmark, herunder også et areal ejet af Ishøj Kommune – en god cykeltur fra virksomheden i Køge.

”For os er det utrolig vigtigt at tænke bæredygtigt og som en del af den tankegang undersøgte vi, hvordan vi kunne erstatte træerne og nu står vi så foran et stykke mark, der bliver en fantastisk skov, som vi har været med til at rejse. Jeg har glædet mig meget til selv at stikke spaden i jorden og få lov til at plante nogle af træerne selv. Det giver god mening” siger Ulla Grove Krogsgaard Thomsen, CEO i Novo Nordisk Pharmatech A/S, der selv plantede en række egetræer. Skoven binder andre nye skovområder sammen og der plantes blandt andet eg, spidsløn, lind og fuglekirsebær og skovbryn med blomstrende træer og bærbuske.

Bidrag til skov der gør en forskel for klimaet

For bidraget på 100.000 kroner kan der rejses 1,3 hektar skov – et areal på størrelse med to fodboldbaner – og det vil over de næste 65-100 år optage 400 tons CO2 fra atmosfæren.

”Vi er så glade for at Novo Nordisk Pharmatech har bidraget til skoven, der binder flere nye skovområder sammen. Som virksomhed har de sat deres egne ambitiøse mål for miljø og klima, men derudover har de altså valgt at give et bidrag på 100.000 kroner til Klimaskovfonden, der sådan set er et bidrag til hele Danmarks klimaindsats. Med bidraget kan vi støtte skovrejsning i Danmark, og det er vigtigt, da træer optager CO2 og mere skov er en naturlig klimaløsning. Og så har det også den sidegevinst, at borgerne i Ishøj får glæde af mere skov i deres nærområde” siger Poul Erik Lauridsen, direktør i Klimaskovfonden.

Planteholdet klar på marken

Bidrag til den danske klimaindsats

Klimaskovfonden har gjort det nemt for alle at være med i klimaindsatsen. Med bidrag til den danske klimaindsats fra virksomheder, organisationer og privatpersoner kan vi rejse skov i Danmark med garanti for CO2-effekten.

Vil du også være med i klimaindsatsen?

Med et bidrag på 250 kroner planter vi 29 m2 skov, der over tid optager 1 ton CO2.