Gå til hovedindhold

Dokumentation og baggrund

Her finder du alt det materiale, der ligger bag Klimaskovfondens projekter, beregningsmodeller og standarder, som kan dokumentere klimaeffekterne og belyse valg og fravalg i de metoder, vi bruger.

Standarden: Bidrag til den danske klimaindsats gennem skovrejsning

Klimaskovfonden har udviklet den første danske standard for CO2-enheder på det frivillige marked: Bidrag til den danske klimaindsats gennem skovrejsning. Den læner sig op af anerkendte internationale standarder som Verified Carbon Standard (VCS) og Gold Standard og forholder sig til SBTi (Science Based Targets initiatives Net Zero, som den førende ramme i EU for virksomheders klimamålsætninger) og GHG-protokollen.

Bidrag gennem skovrejsning

Læs blandt andet om additionalitet, permanens, lækage, rapportering af CO2-effekter, Det Danske Klimaregister og kontrol af projekter.

foto af skovbryn og blå himmel

Baggrund for standarden

Udover standarden finder du den nødvendige dokumentation for Klimaskovfondens skovrejsning, baggrund og argumentation for beregningsmodellen samt processen for validering og verifikation af projekterne:   

Sådan må bidrag gennem skovrejsning bogføres og markedsføres

Vi har udarbejdet et sæt retningslinjer og en vejledning til hvordan bidragydere kan bogføre og markedsføre deres bidrag til den danske klimaindsats. 

Udsagn om markedsføring er forhåndsgodkendt af forbrugerombudsmanden.