Gå til hovedindhold

Lancering af standard: Bidrag til den danske klimaindsats gennem skovrejsning

Se eller gense oplæggene, find præsentationer og læs mere om standarden Bidrag til den danske klimaindsats gennem skovrejsning.

På programmet var:

 

  • Kirsten Brosbøl, forperson, Klimaskovfonden om Klimaskovfondens opgave 
  • Ulla Grove Krogsgaard Thomsen, CEO, Novo Nordisk Pharmatech A/S: Bidrag til den danske klimaindsats og Novo Nordisk Pharmatechs øvrige klimaindsatser
  • Bo Jellesmark Thorsen, dr.agro., ph.d. og institutleder, Inst. for Fødevare- og Ressourceøkonomi, KU.: Udviklingen af en dansk standard. 
  • Peter Svendsen, Road2Zero: Udviklingen på det frivillige marked for CO2 og klimakreditter.
  • Poul Erik Lauridsen, direktør i Klimaskovfonden: skovrejsning som klimainstrument.

 

lille spirende egetræ

Om standarden: Bidrag til den danske klimaindsats gennem skovrejsning

Klimaskovfonden den første danske standard på det frivillige klimamarked: en certificeringsstandard for bidrag til den danske klimaindsats gennem skovrejsning. 

Med standarden bliver det muligt for virksomheder at give bidrag til at rejse skov på dansk jord og dermed bidrage til den danske klimaindsats gennem projekter i Danmark. Standarden er den første af sin slags på det frivillige marked for CO2-enheder i Danmark, men den følger samme argumentation som de anerkendte internationale standarder og leverer samme niveau for dokumentation på baggrund af beregninger af danske skoves CO2-optag.

Se mere om standarden her

Klimabloggen

25.01.2023

10 spørgsmål til direktøren om at lancere en ny standard på klimamarkedet

​​​​​​​Klimaskovfonden har lanceret en ny standard, der giver mulighed for, at virksomheder, privatpersoner og alle andre kan give bidrag til den danske klimaindsats. Bidrag til Klimaskovfonden går til at støtte skovrejsning på dansk jord, der har en dokumenteret klimaeffekt. Men hvorfor er det nødvendigt med en standard og hvordan gør den en forskel for klimaet?

Klimaskovfondens direktør Poul Erik Lauridsen svarer på 10 spørgsmål om fondens nye standard Bidrag til den danske klimaindsats gennem skovrejsning.

Nyheder fra Klimaskovfonden

17.03.2023

Permanens: Ny skov skal være skov for evigt

Skove der plantes for at mindske CO2, skal fortsætte med at optage og lagre CO2 langt ud i fremtiden. I Danmark er vi godt hjulpet af den danske fredskovspligt, der ikke betyder, at skoven ikke må betrædes eller at træerne må fældes, men at der skal være skov på arealet i al fremtid. Vi bliver klogere på begreberne permanens og fredskov i skovrejsning og kigger nærmere på, hvorfor det er vigtigt i Klimaskovfondens skovrejsningsprojekter.